sobota, 22. maj 2010

Potrebujete spletno stran? zahtevajte ponudbo!

Vedno! Vendar kako naj zahtevam ponudbo?

Največja, ne ravno napaka je "klasično" povpraševanje, kjer potencialni kupci postavijo vprašanje, kot je "Koliko pri vas stane osnovna spletna stran" ali pa "Imate kakšen cenik?".

Kaj je osnovna stran? Za lažjo predstavo se naslonimo na nakup avtomobila. Postavite to vprašanje prodajalcu FIAT blagovne znamke, WV in recimo Mercedes. Jasno, cene bodo različne. Pa je tudi razlika? Sigurno je, vendar je tukaj zopet vprašanje ali potrebuejte Mercedesa ali vam je morda Fiat dovolj?! No, takšno vprašanje ni na mestu, saj s tem ne boste izvedeli titega kar vas večina išče - konkurenčnost.

Preden povprašujete se vedno pripravit!
Sestavite spisek svojih želja; Koliko besedila imate, koliko slik, morda potrebujete kontakne obrazce, želite vsebino urejati sami (t.i. CMS sistem) in podrobno ali še boljem da to gradivo pošljete ob povpraševanju. Več podatkov boste posredovali izdelovalcem spletnih strani, bolj natančno in realno ponudbo boste prejeli.


Zahtevajte ponudbe, na katerih bo jasno kaj kupujete! Ponudba v treh vrsticah je lahko zavajujoča. Na ponudbu mora biti jasno napisano, kaj dobite, koliko boste morali plačati in kakšni so časovni okviri.

Torej: Konkretno povpraševanje vam bo dalo konktreten odgovor! Pogumno!

Seveda lahko povprašujtete tudi pri nas. Z veseljem vam bodo odgovorili!

Ni komentarjev:

Objavite komentar