sreda, 12. maj 2010

Klasična spletna stran ali CMS? Kaj je bolje?

Moderno je postalo, da vsak, ki ima svojo spletno stran "dobi" možnost samostojnega urejanja spletne strani, sliši se "napredno". Rezultat tega je porazen, saj se v vsaj 80% kupcev, ki se odločijo za takšen sistem ne obvlada zakonitosti interneta dovolj, da bi lahko kupec sam uspešno urejal stran ali pa sistema nikoli ne uporabijo.

Težave, ki se pojavljajo so predvsem:
A. Pozabljena gesla in s tem nezadovoljstvo
B. Neurejenost spletne strani (Razni stili pisav, napačne velikost slik)
C. Možnost nadgranje je vprašljiva, predvsem, če imamo specialne zahteve
D. Majhna napaka lahko onemogoči delovanje spletne strani (napačne nastavitve)

V primerjavi s klasičnim sistemom, kjer lastnik spletne strani "ne more" upravljati z vsebino lahko tukaj srečamo manj prednosti, a so lahko te pomembnejše.

Prednost takšnega sistema je v največji meri v tem, da lahko razvijalci naredijo praktično karkoli si kupec zaželi in ni potrebno prisegati na kompromise kot pri CMS spletnih straneh. Sama hitrost spletne strani je v večini primerov višja. Sama urejenost spletne strani je ponavadi veliko boljša, saj spletno stran ureja nekdo, ki pozna bolj ali manj vse lastnosti spletne strani.
Slabost takšne strani je ta, da lahko vsak poseg na spletnin strani "stane". V primerjavi izbire takšnega sistema večina podjetij tudi ponuja vzdrževanje spletnih strani (o tem drugič).

Pri klasičnih spletnih straneh ne smemo pozabiti, da lahko le te vsebujeo module novic ali podobnih zahtevanih elementov in lahko na eleganten način rešimo pomankljivost klasičnih spletnih strani. Ti sistemi so ponavadi enostavnejši in ne moremo praktično nič "zamočiti".

Kaj potem izbrati?

Odgovor je preprost, saj imamo samo dve možnosti: 
  • Če potrebujete spletno stran kot klasično predstavitev podjetja, potem izberite klasično spletno stran.
  • Če če želite dodajati novice in podobne nezahtevne elemente, potem izberite klasično spletno stran z možnostjo urejanja novic.
  • Če boste dnevno ali vsaj tedensko urejali vsebino, potem izberite CMS spletno stran.

Ni komentarjev:

Objavite komentar