ponedeljek, 7. junij 2010

Optimizacija spletnih strani. Kdo je boljši?

Imate spletno stran brez uspeha? Prepustite, da vam jo "optimizirajo";

Kdo je pravi za to?

Tukaj imamo zopet nekaj možnosti. Ena izmed teh možnost ta, da v iskalnik vnesemo besedni niz "optimizacija spletnih strani" ali kakšno drugo obliko (optimizacija spletne strani, optimizacija strani ipd). Na pravi pogled je podjetje, ki se nahaja na prvem, drugem ali morda še tretjem mestu najboljša izbira?!? Morda pa ne!

Poglejmo zakaj!

Eden izmed pomembnih dejavnikov dobrega rangiranja je (pa ne najpomembnejši ali edini!!) starost spletne strani oziroma domene. Starost niti ni tako pomembna na prvi pogled, kot so pomembne povezave, ki kažejo na to spletno stran (t.i. back linki). Nekako pravilo je (ni pa zopet edino in naj pomembnejše), da več kot ima spletna stran povezav, višje se uvršča v iskalnike (seveda, če so ostale zakonitosti optimizacije upoštevane). In s tem lahko posledično sklepamo ali ugotovimo, da dlje kot se stran nahaja na svetovnem spletu, več povezav dobiva, saj tu in tam kdo objavi kakšno povezavo prav na našo/vašo spletno stran. Tudi če povezave ustvarjamo sami s pomočjo raznih blogov, forumov in spletnih strani je potrebno čakati in čakati, da iskalniki najdejo te povezave in jih pričnejo upoštevati. Koliko časa je potrebno da zberete 100, morda 1000 povezav (t.i. backlinkov) je težko napovedati. Konkurirati podjetjem, ki to počno 10 ali več let je izredno težko, kar posledično pomeni, da jih je praktično nemogoče ujeti.
Povedano drugače; vedno boste en korak za njimi.

Če upoštevamo vse skupaj, se lahko vprašamo: Kdo je boljši? Tisto podjetje, ki ga iskalniki uvrščajo na 1 mesto ali isto, ki ga iskalniki uvrščajo na recimo 10? Če je na prvem mestu podjetje, ki ima za sabo 10 ali več let dela in je na 10 mestu tito podjejte, ki je sorazmerno novo, bi sam rekel, da ima to 10. podjetje večji potencial in očitno zadevo poznajo malce bolj.

Seveda bodo tukaj padale ktirike, da je tudi ta post brez veze, vendar nekaj resnice že mora biti. Za iskalni niz "izdelava spletnih strani" google na prvo stran uvrsti podjetja oziroma spletne strani, ki so stare od 14 do 1 leta? Kdo je sedaj boljši? Tisti, ki se tudi 1 leto ali tisti, ki se trudi 14 let? Nič ne bo narobe, če boste podjeta izbirali na 5 strani, samo pred tem si preberite ta članek in morda še tega!

Pa še to; Pri iskalnem nizu "izdelava spletnih strani" se je potrebno zavedati, da je verjetno tukaj še največja konkurenca! Saj vsi ki to delajo/delamo... bi se nekako radi izpostavili.

Odločite se sami. 
V vsakem primeru pa: Optimizacijo plačajte, ko bo ta dosegla rezultat in bo le ta stabilen!

Ni komentarjev:

Objavite komentar