sreda, 9. junij 2010

Gostovanje spletnih strani. Kje?

Na spletu lahko zasledimo kar nekaj ponudnikov spletnega gostovanja.

Cene so različne. Tudi do 200% ali morda še več, če ne upoštevam ponudbe podjetij, ki svojih spletnih strani niso osvežile že nekaj let.

Kako je to mogoče?
Zakaj ima neko podjetje 200% višje cene kot najcenejše je težko ugotoviti, saj ne poznam ozadja.

Ena izmed možnosti je ta, da najcenejše podjetje uporablja "poceni" strežnike, ki so morda primerni za le nekaj spletnih strani in s tem računajo, da bodo "dobili" nezahtevne stranke, torej stranke, katerih spletna stran ne bo obiskana prav veliko. Prednost: Cena, Slabost: Hitrost in zanesljivost.

Druga izmed možnosti je ta, da podjetje nudi spletno gostovanje na tujih strežnikih (ZDA, Indija), kjer so te storitve bistveno cenejše. Prednost: Cena, Slabost: Hitrost in zanesljivost.

Tretja možnost je ta, da je podjetje sorazmerno novo in  se želi na trgu uveljaviti. Prenost: Cena, Slabost: ali bo podjetje obstalo na trgu (pogojna prednost: ponudnika spletnih gostovanj lahko zamenjate)

Četrta možnost je ta, da ima podjetje strežnik v svojih poslovnih prostorih, kjer ima dostop do interneta. Danes lahko zakupimo do hitre povezave, ki se kosajo s tistimi "pravim".

Ali boste preizkusili najcenejšega ali boste posegli po malo dražjem je vaša stvar. Pri izbiri bodite pozorni tudi na pomoč, ki jo boste potrebovali. Na nevešče je to kreiranje email predalov, za malo bolj vešče pa kakšna tehnična posodobitel ali kaj podobnega,

1 komentar:

  1. Naj dodam, da je pri gostovanju zelo pomembna tudi odzivnost podjetja!

    Sodeloval sem s podjetjem, ki me ni opozorilo, da bo cel dan njihov strežnik ne dostopen, ker so se selili.

    Pa še ob tem se niso javili, na e-maile pa odgovarjajo kot stare mame...

    OdgovoriIzbriši