torek, 3. avgust 2010

Kdo je pravi za optimizacijo?

Ali kdo naj meni optimizira spletno stran?

Če se boste držali načela, ki ga zagovarjam: plačaj po rezultatu, nimate kaj skrbeti! RES!
V tem primeru je skoraj vseeno, koga izberete. Če v dogovorjenem roku spletna ne doseže rezultatov, izberite drugega!

Kaj lahko pričakujem oziroma kaj so rezultati?
Kar nekaj podjetij ali posameznikov, ki optimizirajo spletne strani govori o tem in onem, ki kupcu ne pove nič. Veliko je govora o tem, da vam nihče ne more zagotoviti, da se bo vaša spletna stran pojavila na prvi strani "googla" pod določenim besednim nizom. Je res in pa tudi ni, poglejmo realni primer.

Vzamem svoj primer:
Nekaj let nazaj, ko sem pričel kot "one-man-band", so mi konkurenti govorili, da ni mogoče, da v kratkem pridem na 1 stran "googla" pod besedni niz "izdelava internet strani". To sem dosegel v pičlih 3 mesecih. Govorili so o tem, da je to kratkoročno. Na 1 strani sem že dva - tri leta, brez dodatno vloženega centa ali sekunde truda. Ali to pomeni, da je naša ekipa sposobna optimizacije? Pri besednem nizu "izdelava internet strani" se je potrebno zavedati, da je konkurenca morda celo naj hujša, saj s tem merimo moči, kdo je boljši!

Kje je potem trik? Ga ni! 

Večina jih oglašuje optimizacija spletnih strani, brez drobnega tiska.
Za dobro "pozicioniranje" v iskalnikih je pomembno, da je vsaka poteza, ki se naredi na spletni strani dobro premišljena. Morda se čudno sliši, vendar je pomemben tudi design ali oblika. Rekli boste zakaj? O tem sicer ne bom debatiral, ker je zadeva dolgočasna za kupce in to niti ni bistvo te spletne strani. Če pa koga zanima, pa se naj obrne na nas (Ekipa 5ka).

Bistvo: Izberite po občutku, plačajte ko je dogovorjen rezultat tukaj! Vse kar lahko izgubite je čas.

2 komentarja:

  1. Koliko je cena takšne optimizacije? lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Cena optimizacije so lahko različne, kar je odvisno predvsem zaradi števila izbranih besed in njihove popularnosti. Nikakor ne moremo primerjati besedni niz/besedo "filter" in recimo "vodni filter aqua". Za ponudbo se obrnite na spletno stran http://www.5ka-internet.si.

    P.S.: Spletni blog ni namenjen povpraševanju, ampak samo v pomoč čistim laikom, kako izbrati in kako kupiti spletno stran.

    OdgovoriIzbriši