ponedeljek, 13. junij 2011

Začnimo znova!

Naslov "Začnimo z nova" ima tokrat dva pomena!

1. Ta blog je dolgo sameval.... seveda je potrebno poiskati krivca.... enostavno je bilo na "kupu" preveč projektov, selitve poslovnih prostorov in podobno. No, in tukaj je blogovih 5 minut in tale prispevek (Ravno izdelujem varnostne kopije).

2. V bistvu pa naslov leti na nekaj drugega. Večkrat se dogaja, da projekt izdelave spletne strani zatava v neko slepo ulico. Seveda je tukaj opcija, da vztrajamo in poizkušamo situacijo izboljšati, obstaja pa tudi druga opcija "Začnimo z nova". Zdaj, največji krivec, da pridemo v slepo ulico je ponavadi velika razlika od ideje (kakšna naj bo spletna stran) in realnega končnega videza. En največjih problemov je vedno napačna predstava o številu ali velikost horizontalnega menuja (tistega ležečega). V kolikor planiramo 5 povezav, potrebujemo jih pa 10 je težava tukaj. Ponavadi se začne s stiskanjem fontov in razmakov... na koncu pa zadeva izpade nabasana (naklačena ali kakor koli drugače ne pregledna) - tukaj je potrebno narediti konec in zadevo zastaviti z nova, saj le tako lahko na koncu dobimo dober, boljši rezultat - če pa se splača - za izdelovalca verjetno ne, za "kupca" pa. Res pa je, da to za sabo potegne malo slabe volje na obeh straneh, vendar če je na koncu rezultat dober, se vse skupaj hitro pozabi.

Kar pa zadeva prve točke, pa bo čas pokazal ali smo začeli z nova ali je bila tale objava zgolj naključna?!?

2 komentarja:

  1. Zanima me, kaj pri vam pomeni začnimo znova? Najprej niste 1 leto objavili niti ene objave. Nato 2 posta in od tega en začnimo znova, zdaj pa spet skoraj 2 meseca nič. Menim, da pravi blogerji morajo vsaj 1x na dan objaviti novo objavo. Drugače je to samo smetišče na internetu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, tudi sam nisem najbolj ponosen na to. Žal ali pa na srečno sem sam in vsi moji sodelavci zasedeni toliko, da enostavno zmanjka časa za blog.... Hvala pa na preganjanju, upam, da bo pomagalao, da prirpavim kakšen post.

    OdgovoriIzbriši